Presseomtale Av Utstillingen

NY SUKSESSUTSTILLING HOS GALLERI PAASCHE

Galleriet Paasche viste i perioden 20. november - 20. desember en utstilling av fire kunstverk utlånt fra UiT Norges arktiske universitetet. Til daglig er de utstilt på Universitetsbiblioteket. Det var fire verk av fire ulike norske skulptører, Gitte Dæhlin, Gunn Ingeborg Johansen, Øystein Åstein og Aage Gaup.

Utstillingen var primært rettet mot ungdom. Ungdommer på 12 – 16 år kom sammen med sine lærere fra fire skoler i Wikifjord og nabokommunene og besøkte Galleri Paasche. For de fleste av dem var dette det første møtet med moderne kunst. Skulpturgruppen av Gitte Dæhlin virket engasjerende på ungdommen. Spesielt kvinnen med store øyne og perlekrone på hodet - hvitbandasjert som en mumie, og innestengt i en transparent plastsøyle. De oppfattet henne som gammeldags, bundet med konvensjoner og tradisjoner fra en verden hvor det ikke finnes likestilling.

Gunn Ingeborg Johansens skulptur viste en ung vakker kvinne med langt hår og armene løftet over hodet. Denne treskulpturen likte ungdommene, og spesielt guttene fant henne vakker. Mest populær blant de besøkende ungdommene var dog «Delikatessehund» - en hund av rasen bulldog som virket like realistisk som en levende skikkelse. Mange kom nær hunden og strøk ham på hodet. Noen ventet på at den skulle bjeffe.

Elevene har fulgt et kunstfaglig, pedagogisk før, under og etter utstillingen. Som ledd i dette diskuterte elevene ulike problemstillinger, slik som: Hva er kunst? Trenger vi kunst? Hvor ligger grensen mellom kunst og realitet, og hvem kan vi kalle kunstner? Ved skolene var det etablert prosjektgrupper der de skulle diskutere slike spørsmål, og eksperimentere med tegning, maling, treskjæring, og andre kunstteknikker.

De voksne som besøkte Galleri Paasche fikk et veldig positivt inntrykk av utstillingen, og utstillingen har blitt et populært samtaleemne i vår lille bygd. Alle er enige om at det burde organiseres lignende aktiviteter oftere her i Wikifjord. Henri Karsten og de andre ansatte på Galleri Paasche, samt Kulturavdelingen i Wikifjord kommune, fikk ros for sitt arbeid. Utstillingen var en stor suksess!

127125-2dca347ce34a2d90ab2a10d65865e4d1.jpg

Etter en runde på utstillingen var elevgruppene i full sving med oppgavene de hadde fått utdelt.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License