Isabella Lavelle
1ee4be3.jpg

Isabella Lavelle er født og oppvokst i Setúbal litt utenfor Lisboa i Sør-Portugal. Moren hennes var professor i teater ved Lisboas universitet, og faren hennes arbeidet som arkitekt. De sørget for at Isabella ble introdusert for kunsten tidlig i livet og da hun skulle begynne å studere, var kunsthistorie et naturlig valg.
Som student gjorde hun flere dypdykk i verkene til moderne kunstnere, og hun interesserte seg spesielt for kvinnelige kunstneres, og feminismens, rolle i samtidskunsten. Denne interessen gjorde at hun engasjerte seg i en rekke foreninger og i den offentlige kunstdebatten. Isabella har stått bak flere utstillinger som har hatt som formål å få flere kvinnelige kunstnere ut i lyset - både da hun jobbet i Lisboa, New York, og i Zurich.
Etter 11 år på et galleri i New York, og seks år på Kunsthaus museum i Zurich, lengtet hun etter landlig fred og ro. Gjennom bekjentskaper i kunstmiljøet kom hun i kontakt med oss, og flyttet så til Wikifjord. Hun er galleriets katalogansvarlig, og engasjementet sitt har hun fortsatt.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License